Bitcoin treffer kort $ 11,6 000 da Fed sier at det vil la inflasjonen passere 2%

Å løsne inflasjonshåndteringen øker Bitcoin i tråd med forventningene om at Fed utilsiktet ville støtte trygge tilfluktssteder med sin beslutning.

Bitcoin ( BTC ) økte til 11.600 dollar 27. august da USAs Federal Reserve forpliktet seg til å opprettholde et gjennomsnitt på 2% inflasjon

Data fra Coin360 og Cointelegraph Markets viste at BTC / USD hoppet flere hundre dollar torsdag da Fed-leder Jerome Powell holdt en tale om økonomien.

Powell: inflasjonen kan gå „moderat over 2%“

Markedene hadde ventet på tegn på inflasjonsmålsetting, med rykter som tidligere antydet at Fed ville la rentene gå så høyt som 4%.

I tilfelle bekreftet Bitcoin Profit at inflasjonen vil bli tillatt å stige høyere enn Feds 2% -mål, men bare midlertidig.

„Etter perioder der inflasjonen har gått under 2 prosent, vil passende pengepolitikk sannsynligvis ta sikte på å oppnå inflasjon moderat over 2 prosent i noen tid,“ oppsummerte Powell.

„Når vi søker å oppnå inflasjon som er gjennomsnittlig 2 prosent over tid, binder vi oss ikke til en bestemt matematisk formel som definerer gjennomsnittet.“

Ved pressetid etter kommentarene hans var BTC / USD lavere på rundt 11.390 dollar, en økning på 0,7% på dagen midt i økt volatilitet.

Trygge havner føler presset fra Fed-merknader

Som Cointelegraph rapporterte , var forventningene allerede høye om at eventuelle inflasjonsoverskudd ville øke sikre havne eiendeler og veie den amerikanske dollaren.

Gull spikret til over $ 1 970 da informasjon sildret inn fra Fed, opp over $ 30 fra å sveve på $ 1 940 gjennom uken.

Samtidig falt USD-valutaindeksen, som hadde sunket til to-års laveste de siste ukene, ytterligere mens talen begynte, og deretter rebound til omtrent der den hadde holdt seg på onsdag.

„Når vi fører pengepolitikken, vil vi fortsatt være sterkt fokusert på å fremme et så sterkt arbeidsmarked som mulig til fordel for alle amerikanere,“ konkluderte Powell.

„Og vi vil målbevisst søke å oppnå en inflasjonsrate på 2 prosent over tid.“